Menu
FI|EN

Virtuaalimaailma

RIISAn Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyn virtuaalikierroksella pääset tutustumaan museoon ja näkemään poimintoja kokoelmiemme aarteista!

Virtuaalikierros on suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Ohjeet:

  • Pääset liikkumaan virtuaalisissa näyttelysaleissa pyöreiden kuvakkeiden avulla. Voit tutkia tiloja myös tarttumalla kuvaan ja pitämällä hiiren vasenta painiketta pohjassa.
  • Voit siirtyä salista toiseen alareunan valikosta joko painamalla kuvaa tai vaihtamalla salia nuolilla.
  • Oikeassa alakulmassa olevasta Kartta-valikosta pääset tutustumaan näyttelysalien pohjapiirrokseen ja siirtymään saleihin painamalla kartassa näkyviä vaaleita ympyröitä.
  • Esine, johon on lisätty tekstejä ja kuvia, muuttuu keltaiseksi, kun hiiren nuoli osuu esineen päälle. Tietoa on yhteensä 30 esineestä. Klikkaamalla saat lisätietoikkunan auki. Esineen kuvat saat suuremmaksi painamalla kuvasta oikealla puolella olevaa silmänmuotoista kuvaketta. Huomaathan, että virtuaalikierroksella nähtäviä esineiden kuvia ei saa tallentaa tietokoneen kovalevylle, käyttää tietoverkossa tai toisintaa ilman Suomen ortodoksisen kirkkomuseon kirjallista lupaa.
  • Kieli on vaihdettavissa oikean yläkulman valikosta.

Tervetuloa RIISAn virtuaalikierrokselle, ja aistimaan museon tunnelmaa myös paikanpäälle Kuopioon!

___________________________________________________________________________________________________________


RIISAn virtuaalikierros on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella. Kalassa merta lähempänä -hanke on tietopohjainen palveluhanke ylirajallisen matkailukokemuksen kehittämiseksi.

Hankkeessa toteutettiin myös lapsille suunnattu Safari-peli, joka toimii uusimmilla mobiililaitteilla Salmi AR-sovelluksessa. Näyttelykierroksella leijonat karjuvat ja tarumaiset lohikäärmeet ja linnut piileskelevät kiehtovissa maisemissa. Yllätyt, kuinka lumileopardi vahtii kaloja, soturi pelastaa prinsessaa ja kukko tervehtii uutta päivää.