Menu
FI|EN

Virtuaalimaailma

RIISAn Pyhyyden portailla -näyttelyä esittelevällä virtuaalikierroksella pääset tutustumaan museon tiloihin ja näkemään poimintoja kokoelmiemme aarteista!

Virtuaalikierros on saatavilla suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Tervetuloa RIISAn virtuaalikierrokselle, ja aistimaan museon tunnelmaa myös paikan päälle Kuopioon!

Ohjeet:

  • Pääset liikkumaan virtuaalisissa näyttelytiloissa kuvassa näkyvien pyöreiden kuvakkeiden avulla. Voit tutkia tiloja myös tarttumalla kuvaan tietokoneesi hiiren avulla ja pitämällä hiiren vasenta painiketta pohjassa.
  • Voit siirtyä salista toiseen alareunan valikkoa käyttämällä, joko painamalla kuvaa tai vaihtamalla huonetta nuolia käyttäen.
  • Oikealla alakulmassa sijaitsevasta Kartta –valikosta pääset tutustumaan museon näyttelytilojen pohjapiirrokseen, ja siirtymään eri saleihin painamalla kartassa näkyviä vaaleita ympyröitä.
  • Esine, johon on lisätty infotekstejä ja kuvia, muuttuu keltaiseksi, kun hiiren nuoli osuu esineen päälle. Tietoa on lisätty yhteensä 30 esineestä. Klikkaamalla saat lisätietoikkunan auki. Esineen kuvat saat suuremmaksi painamalla kuvasta oikealla puolella sijaitsevaa silmänmuotoista kuvaketta. Huomaathan, että virtuaalikierroksella nähtäviä esineiden kuvia ei saa tallentaa tietokoneen kovalevylle, käyttää tietoverkossa tai toisintaa ilman Suomen ortodoksisen kirkkomuseon kirjallista lupaa.
  • Kieli on vaihdettavissa oikeassa yläkulmassa sijaitsevasta valikosta.

360 –kierros on toteutettu osana Opetus- ja kulttuuriministeriön erikoisavustamaa “Kalassa merta lähempänä – Tietopohjainen palveluhanke ylirajallisen matkailukokemuksen kehittämiseksi” -hanketta.