Menu
FI|EN

Ajassa

YHDESSÄ - RIISA 60 - SUOMI 100

Tervetuloa kaikille avoimeen ja pääsymaksuttomaan Yhdessä-juhlaan tiistaina 5.12. klo 12-18. Tapahtumassa juhlitaan paitsi RIISAn 60-vuotista historiaa myös 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Ohjelmassa on kuoromusiikkia, arvontaa ja jouluaskartelua. Koivumäen Kartano järjestää pop up -kahvilan, Lintulan luostari myy omia tuotteitaan ja Valamon luostarin esittelypisteessä on mahdollisuus maistella Viinihermannin viinejä. RIISAn museokauppa Pikku-Bysantista joululahjaideoita ja -kortteja.

12.00-18.00 Vapaa pääsy RIISAan

16.30 Nikolaoskvartetin esiintyminen

12.00-17.00 Koivumäen Kartanon pop up -kahvila

12.00-18.00 Lintulan luostarin myyntipiste

12.00-18.00 Valamon luostarin viiniesittely

12.00-18.00 Enkelityöpaja (materiaalimaksu 1 €/kpl)

Lisätietoja: info@riisa.fi p. 0206 100 266

__________________________________________________________________________________________________________

VUODEN VIIMEISET NÄYTTELYOPASTUKSET PÄÄSYMAKSUN HINNALLA KE 13.12. klo 12 ja 17!

RIISAn avoimet näyttelyopastukset Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn ja Kohtaamisia - Suomalainen usko -näyttelyyn ovat jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 12 (Pyhyyden portailla) ja klo 17 (Kohtaamisia - Suomalainen usko). Tällöin museo on poikkeuksellisesti avoinna klo 18 saakka. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Ryhmäopastukset erikseen sovittavina aikoina. Seuraavat opastukset ovat keskiviikkona 13.12.2017. Tervetuloa!

Opastuskalenteri:

13.12.2017 (huom! joulukuun ensimmäinen keskiviikko on itsenäisyyspäivä) Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12, opastus Kohtaamisia -näyttelyyn klo 17.

_________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________

Mokoma-yhtyeen solistina tunnettu Marko Annala julkaisi esikoisromaaninsa Värityskirja maaliskuussa 2017. Kirja käsittelee kipeiden aiheiden, kuten koulukiusaamisen ja masennuksen lisäksi niitä hetkiä, jotka valaisevat ja värittävät elämän. Romaanissa sivutaan myös matkaa Valamon luostariin ja tutustumista sen museoon:

Museossa pysähdyn erään vitriinin äärelle. Sen sisus salpaa hengitykseni. Katson kuin naulittuna vitriiniin aseteltua asua, joka kiehtoo minua. Aivan kuin tietäisin miltä se tuntuu, kuinka se tuoksuu ja miltä sitä tuntuisi kantaa yllään. Sen tummanpuhuva ilme puhuttelee minua. Se on tehty mustaakin mustemmasta kankaasta, sen reunoissa kulkee valkoisella kirkkoslaavitekstejä, sen kasvot kokonaan peittävä huppu on koristeltu risteillä ja pääkalloilla, ja sen vyötäisillä on musta pitkä rukousnauha. (---) ”

Tämän inspiroimana Marko Annala vieraili syyskuussa myös RIISAssa, Pyhyyden portailla-kokoelmanäyttelyssä. Tervetuloa toistekin!