Ryhmävarausten käytännöt

Opastetut kierrokset ja omatoimiset ryhmävierailut RIISAssa varataan aina etukäteen sähköpostitse info@riisa.fi tai puhelimitse p. 020 6100 266.

Opastetun kierroksen kesto on n. 45 minuuttia. Aikaa kannattaa varata myös omatoimiseen museoon tutustumiseen opastuksen jälkeen. Opastus keskittyy Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn, mutta varatessa voi esittää toiveen mikäli opastuksen halutaan keskittyvän johonkin aihealueeseen tai vaihtuvaan näyttelyyn.

Ryhmän maksimikoko on 25 hlö. Suuremmille ryhmille opastus voidaan järjestää useammassa ryhmässä (max. 25 hlö / ryhmä). Museon salien koko ja mahdollisuus ryhmän esteettömään liikkumiseen määrittelevät ryhmän maksimikoon. Museon aukioloaikojen ulkopuoliseen aikaan sijoittuvan ryhmävarauksen minimiosallistujamäärä on 20 hlö.
Opastusmaksu veloitetaan opastusryhmien lukumäärän mukaan. Opastusmaksun lisäksi veloitetaan museon pääsymaksu osallistujilta. Ryhmänvetäjän, linja-autonkuljettajan ym. lipuista sovitaan erikseen varauksen yhteydessä.

Maksu varatuista palveluista suoritetaan RIISAn lipunmyynnissä ryhmän saapuessa vierailulle (käteinen, kortti) tai sähköpostilaskulla. Laskutusta varten tarvitaan laskutustiedot. Laskun maksuaika on 7 vrk. Museon pääsymaksut veloitetaan toteutuneen kävijämäärän mukaan. Huomioitavaa on, että ryhmälippu 8 € minimiosallistujamäärä on 10 hlö. Mikäli ryhmässä on alle 10 hlö, veloitetaan pääsymaksu hinnaston mukaisesti (aikuinen 10 €, eläkeläinen, opiskelija 8 €, alle 18-vuotiaat veloituksetta). Museokortti käy maksuvälineenä myös ryhmävarauksissa.

Varaajalla on oikeus perua varaus viimeistään 3 vrk ennen sovittua vierailua sähköpostitse tai puhelimitse. Viimeisen peruutuspäivän jälkeen tehdyistä tai peruuttamattomista varauksista RIISA perii sovittujen (opastus, pääsylippujen määrä) palveluiden hinnan kokonaisuudessaan laskulla.

RIISAlla on oikeus peruuttaa varaajan tekemä varaus force majeure –tilanteissa, sekä velvollisuus ilmoittaa peruutuksesta viipymättä varaajalle force majeure –tilanteen havaittuaan.